Dé nieuwe Edudrive-opleiding Vrachtauto & Vakbekwaamheid!

Per 1 juli 2022 gaat er veel veranderen in de opleiding én de theorie-examens voor het C en C1 rijbewijs voor beroepschauffeurs. Zo vervallen de onderdelen RV1, V2C en V3C. Hiervoor in de plaats komen de modules 1, 2 en 3. Deze kennen een nieuwe opzet en andere eisen op het gebied van kennis, inzicht en toepassen.

Om ervoor te zorgen dat jouw leerlingen optimaal voorbereid aan de nieuwe theorie-examens deelnemen, werkt Smit Rijschoolservice momenteel aan een compleet nieuwe opleiding Vrachtauto & Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs. Deze bestaat uit toegankelijke teksten, ondersteunende afbeeldingen en QR-codes naar extra theorie, online oefentoetsen en -examens. Bovendien biedt de nieuwe opleiding een unieke, nieuwe manier van online klassikaal lesgeven.

Edudrive voor de leerling

Edudrive Vrachtauto en Vakbekwaamheid is dé opleiding voor iedereen die beroepsmatig een bedrijfsauto categorie C of C1 wil leren besturen. De nieuwe opleiding is onderverdeeld in 3 modules. Hierbij draait Module 1 om deelname aan het verkeer. In Module 2 staat de techniek van het voertuig meer centraal en Module 3 draait vooral om lading en documenten. Leerlingen die voor privégebruik een bedrijfsauto categorie C of C1 willen leren besturen, volgen alleen Module 1.

De leerwensen van de leerling centraal
De Edudrive opleiding Vrachtauto en Vakbekwaamheid maakt de weg naar dat felbegeerde rijbewijs C/C1 makkelijker én sneller. Hierbij staan de leerwensen van de leerling centraal. Zo kan deze:

 • Leren uit een boek of online
  De opleiding is verkrijgbaar op papier en volledig online te volgen. Zo kan de leerling leren hoe, waar en wanneer hij wil.
 • Leren in de voorkeurstaal
  De Edudrive E-Learning Vrachtauto en Vakbekwaamheid is in meerdere talen verkrijgbaar. Hiermee kan de leerling leren in de taal waarin hij (of zij) het makkelijkst leert. Handig!
 • Adaptieve examenmodule
  Extra oefenen op de punten in de theorie die de leerling moeilijk vindt? Deze opleiding bevat een adaptieve examenmodule die de leerling automatisch extra uitdaagt op de kennis die meer aandacht verdient.
 • Toegankelijke teksten, mooie beelden en animaties
  Geen lastige wetteksten, maar begrijpelijke taal. De nieuwe opleiding leest prettig en wordt ondersteund met fraaie beelden en ondersteunende animaties. Zo helpen tekst en beeld de leerstof nóg makkelijker opnemen!

Edudrive Academy

Edudrive Academy ondersteunt jou als opleider bij de manier van lesgeven die jij het prettigst vindt. Geef jij jouw groepslessen theorie liever fysiek in een lokaal, volledig online of als combinatie van beide? Het kan met Edudrive Academy! Zonder problemen behandel je de lesstof met leerlingen in de klas of stream je lessen online.

Met de Edudrive Academy kun je:

 • Fysiek lesgeven en online streamen
  Lesgeven in een lokaal of vanuit je luie stoel: het kan allebei met Edudrive Academy. Leerlingen kijken en oefenen op afstand mee en kunnen interactief vragen stellen. Met Edudrive Academy bepaal je zelf hoe jij jouw ideale manier van lesgeven inricht én weet je zeker dat jouw lessen online altijd door kunnen gaan.
 • Klassikaal lesgeven parallel aan boek/e-learning
  Iedere module is verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Zo kun je jouw lessen parallel laten lopen aan de stof in het boek of de e-learning. Sterker nog, met de vaste indeling van de Edudrive boeken, kun je leerlingen voor het rijbewijs B en C tegelijkertijd lesgeven. De opbouw van Module 1 loopt namelijk parallel aan de e-learning rijbewijs B.
 • Eigen volgorde bepalen
  Hanteer je liever een eigen volgorde in het behandelen van onderwerpen? Geen probleem, met Edudrive Academy switch je makkelijk de volgorde van hoofdstukken.
 • Smartphone examenmogelijkheid
  Even een oefentoets afnemen bij leerlingen? Met Edudrive Academy kan iedere leerling op zijn of haar eigen apparaat een toets afleggen. Dit maakt oefenen nóg makkelijker!

De service van Smit

Smit Rijschoolservice is er om jou volledig te ondersteunen. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent: leerlingen opleiden tot vakkundige en verantwoordelijke bestuurders.

Om het jou als opleider zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je bij Smit gebruikmaken van:

 • Een eigen whitelabel website met webshop voor het bestellen van de leermiddelen.
  Deze leermiddelen kunnen fysieke producten zijn, maar ook digitaal. Leerlingen kunnen via de webshop zelf rechtstreeks hun theoriemiddelen bestellen.
 • Een koppeling met jouw online administratiesysteem.
  Je kunt de leermiddelen voor jouw leerlingen ook zelf rechtstreeks bij Smit bestellen, via een koppeling met je administratiesysteem. Zo’n koppeling kan worden gelegd met de systemen van RijAm, Autofox en Dation. Binnenkort wordt deze koppelingsmogelijkheid uitgebreid met andere systemen.

  Beide rechtstreekse bestelmogelijkheden maken het aanhouden van een eigen voorraad aan leermiddelen overbodig. Smit neemt alle handling over en voorziet jouw cursisten rechtstreeks van de meest actuele lesmaterialen.

 • Ondersteuning door presentaties.
  Nog meer leren over het gebruik van de klassikale software van Edudrive Academy? Smit Rijschoolservice gaat regelmatig korte webinars verzorgen waarin Tips & Tricks worden gedeeld. Hiermee kun jij optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die Edudrive biedt.