Vele theorielokalen van drukkastjes naar tablet-systeem Smit

Waar tot voor kort nog met drukkastjes werd gewerkt, zijn de theoriezalen van diverse verkeersscholen sinds enige tijd uitgerust met tablets. Ze zijn gaan werken met ons nieuwste theoriesysteem dat erg lijkt op het theorie-afnamesysteem waarmee het CBR werkt/gaat werken. 

Examen
Met het nieuwe systeem start de theorie-docent het examen, waarna leerlingen de toets openen op de tablet en daar hun gegevens kunnen invullen. Het examen is zo veel mogelijk aangepast naar het CBR-examen. Zo staat ook een balk met de tijd in beeld en is het navigeren door bepaalde delen van het examen mogelijk. Een specifieke vraag kan dus overgeslagen worden en later weer teruggeroepen om te beantwoorden. Daarnaast komt de opmaak sterk met die van het CBR-examen overeen. 

Meer dan 90 procent van het examen is in 3D vormgegeven. En als het examen klaar is, krijgt de opleider een totaaloverzicht van de percentages goede en foute antwoorden die bij de vragen zijn gegeven. Doordat de leerlingen vooraf hun gegevens invullen, kan de opleider ook precies zien wie welke vraag wel en niet goed beantwoord heeft. Dat maakt het behandelen van de examenvragen achteraf een stuk efficiĆ«nter. 

Afnamesysteem
Wij hebben het proef-examen op die manier vormgegeven, dat het iedere keer anders is. Het heeft geen zin om leerlingen steeds eenzelfde examen te laten maken. Daarom haalt het systeem altijd random vragen uit de vragenbank. En we hebben het zo ingericht dat er geen grote hoeveelheden data gestreamd hoeven te worden. Dat is belangrijk als je 24 tablets op het systeem hebt aangesloten. 

Voor het oude systeem met de drukkastjes kunnen inmiddels geen onderdelen meer geleverd worden. Dat systeem blijven gebruiken, is dus niet aan te raden. 


Terug

Inloggen

Wachtwoord vergeten